Добредојде во нашиот образовен центар

Сакаш да научиш нов јазик? Погледни ја нашата понуда сочинета од различни видови јазични курсеви наменети за деца и тинејџери, возрасни и компании. За да го пронајдеш идеалниот курс за себе избери од долунаведените опции.

LS - DEPO Form HERO MKD

Добредојде во нашиот образовен центар

Сакаш да научиш нов јазик? Погледни ја нашата понуда сочинета од различни видови јазични курсеви наменети за деца и тинејџери, возрасни и компании. За да го пронајдеш идеалниот курс за себе избери од долунаведените опции.

LS - DEPO Form HERO MKD

Современа методологија

Нашата методологија за подучување е во согласност со највисоките стандарди што се спроведуваат во училиштата ширум светот.

Брзи резултати

Нашите програми се прилагодени за брзо учење, така што ќе ги постигнете вашите цели за краток временски период.

Квалификувани и искусни наставници

Квалификуваните наставници се столбот на нашиот образовен центар. Нивната стручност и искуство во комбинација со личните особини се главната причина за нашите ученици да се секогаш мотивирани и целосно посветени на изучување на странскиот јазик.

Висококвалитетни учебници

Користиме најнови изданија учебници од реномирани издавачи, што ни овозможуваат едноставно да им го пренесеме нашето знаење на учениците.

Нудиме различни програми прилагодени според возраста на учениците, нивното ниво на познавање на јазикот и временскиот период на изучување.

Свесноста за различните култури е составен дел од нашиот наставен план - подучуваме без пристрасност, дискриминација и предрасуди. На овој начин создаваме средина каде што учениците се чувствуваат сигурно и мотивирано да учат и да истражуваат.

Високо ниво на персонализација

Нудиме широка палета курсеви во зависност од вашите преференции во однос на локацијата, типот и возраста. Погледнете ги подолу:

Индивидуални часови

Изберете доколку сакате максимална флексибилност и разноликост.

Групни часови

Рентабилен начин да учите заедно со своите врсници.

Онлајн

Изберете формат на учење од комфорот на вашиот дом.

Со физичко присуство

Добредојдени сте во нашите простории.

Млади ученици

Курсеви за деца од предшколска возраст (4-5).

Тинејџери

Курсеви за деца на возраст од 13-18.

Возрасни

За овие курсеви може да се пријават и тинејџери постари од 16 години.

Формат на курсевите

Нудиме широка палета курсеви во зависност од вашите преференции во однос на локацијата, типот и возраста. Погледнете ги подолу:

Градинка и основци

(возраст 4-14 години)

Млади ученици

Деца на предшколска возраст (4-5)

Датум на почеток и крај: Септември - Јуни

2 часа неделно (72 вкупно)

1 час = 45 мин.

Тип на курсот:

Курсевите се одржуваат онлајн и со физичко присуство.

Млади ученици

Деца на возраст (6-12)

Датум на почеток и крај: Септември - Јуни

2 часа неделно (72 вкупно)

1 час = 60 мин.

Тип на курсот:

Курсевите се одржуваат онлајн и со физичко присуство.

400-400pexels-max-fischer-5211472

Средношколци

(возраст 15-18 години)

Тинејџери

Деца на возраст (13-18)

Датум на почеток и крај: Септември - Јуни

2 часа неделно (72 вкупно)

1 час = 60 мин.

Тип на курс:

Курсевите се одржуваат онлајн и со физичко присуство.

400-400pexels-yaroslav-shuraev-9490426

Возрасни

Тинејџери постари од 16 години

Возрасни (стандарден)

Возрасни 18+ (и тинејџери постари од 16 години може да се пријават.)

Датум на почеток и крај: Септември - Јуни

2 часа неделно (32 вкупно)

1 час = 60 мин.

Тип на курс:

Курсевите се одржуваат онлајн и со физичко присуство.

Возрасни (интензивен)

Возрасни 18+ (Тинејџери со наполнети 16 години може да ги посетуваат овие курсеви)

Датум на почеток и крај: Септември - Јуни

2 часа неделно (20 вкупно)

1 час = 90 мин.

Тип на курсот:

Курсевите се одржуваат онлајн и со физичко присуство.

400-400-pexels-thirdman-5649421

Курсеви за специјализирани цели

Организираме неколку различни специјализирани курсеви прилагодени на вашите индивидуални потреби. Изберете од неколкуте видови курсеви и меѓународни испити за кои сте заинтересирани.

Slide
Exam Preparation Courses
Cambridge ESOL Exam Preparation Centre.
Designed to help target your specific language-learning goals
Develop your employees’ language skills to aid your international business growth, assignees and competitive edge.
Slide
Corporate Language Courses
Develop your employees’ language skills to aid your international business growth.
Designed to help target your specific language-learning goals
Develop your employees’ language skills to aid your international business growth, assignees and competitive edge.
Slide
Courses for Specific Purposes
Be one step ahead - reactivate your foreign language skills
Designed to help target your specific language-learning goals
Develop your employees’ language skills to aid your international business growth, assignees and competitive edge.
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Летни курсеви

Заврши школската година! Подготви се за другарување и летна забава со нашите летни конверзациски курсеви.

LS - DEPO form Chatter MKD
Ве молиме изберете една од опциите.
Please select your course according to your age
Ве молиме изберете го јазикот кој сакате да го научите.
Choose this if you need special focused course
Ве молиме внесете го вашиот телефонски број.
Ве молиме внесете ја вашата email адреса.

1920-pexels-yan-krukov-8613054
1920-pexels-ivan-samkov-5676662

Летни курсеви за возрасни

Обновете го вашето знаење со нашите летни курсеви за возрасни.

Заедно до извонредни резултати.

Нудиме различни јазични курсеви наменети за деца, тинејџери, возрасни и компании. За да го пронајдеш идеалниот курс за себе избери од долунаведените опции.

Slide
Learn to effectively communicate in German in a variety of situations.
German
as a foreign language
Slide
Learn and improve your English skills online or in-person in our Language Center.
English
as a foreign language
Slide
Learn to effectively communicate in Macedonian in a variety of situations.
Macedonian
for foreigners
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slide
Learn to effectively communicate in German in a variety of situations.
German
as a second language
Slide
Learn and improve your English skills online or in-person in our Language Center.
English
as a second language
Slide
Learn to effectively communicate in Macedonian in a variety of situations.
Macedonian
for foreigners

УПИС

Пријави се преку нашиот онлајн формулар за упис

Пријави се за посакуваниот курс прилагоден согласно твоите потреби во однос на јазикот, возраста, видот на интеракција и начинот на изведување на наставата.

LS - DEPO apply online MKD
Ве молиме изберете го посакуваниот начин на учење.
Ве молиме изберете помеѓу индивидуални или групни часови
Ве молиме изберете јазик кој сакате да го учите.
Изберете некоја од опциите доколку имате потреба од некој од понудените курсеви.
Ве молиме изберете соодветен курс во зависност од вашата возраст.
Ве молиме изберете една од опциите доколку сте возрасен.
Ве молиме внесете го вашиот телефонски број.
Ве молиме пополнете го ова поле за да ве контактираме преку email.

Запознај го нашиот тим

Внимателно го избираме нашиот наставен кадар за да сме сигурни дека ќе го добиете најдоброто можно искуство во однос на учењето. Сите наши наставници се факултетски образовани да го предаваат странскиот јазик и течно го зборуваат англискиот односно германскиот јазик. И, секако, сите имаат импресивен опсег на вештини и искуство.

1200_DSC0039-Edit

Во областа на образованието работам од 2005 година, пред сѐ како наставник, но и на раководни позиции, како сопственик и директор за настава. Моето портфолио опфаќа работа со сите возрасни групи и подучување во различни училишни средини.

Бисера Анастасова

Сопственик/Директор за настава по германски јазик/Наставник по германски јазик

Bisera Anastasova

Owner/Head of German Department/DaF Teacher

bisera@lexicon.com.mk

I have been an educator since 2005 both in a leadership position and as a teacher. I have worked with all ages in a variety of settings. I got into teaching as I enjoy the fun and spontaneity of the early childhood years and the joy we can bring to children’s lives.

I believe in fostering curiosity, confidence, friendship and fun in the classroom encouraging students to love learning and reach their full potential.

I also believe in providing an environment where children and families feel safe and included. Helping children to explore, develop and understand their own ideas is a very important to me. I am very excited to be a part of our student’s

I look forward to meeting and getting to know you, and being a part of your learning and growing journey!

Specialties

Theatre and play based learning experiences

Storytelling

Learning alongside others

Fun activities

Arts and Crafts

1200_DSC0026-Edit_2

Предавам англиски како странски јазик на деца, основци и средношколци, а одржувам и подготвителна настава за меѓународните испити на Кембриџ.

Симона Трајчевска

Директор за настава по англиски јазик/Наставник по англиски јазик

Simona Trajčevska

Head of English Department/EFL Teacher

simona@lexicon.com.mk

Since starting at Lexicon Language Center in 2018, I've taught English as a second language to children and young adults, as well as held Cambridge exam preparation classes. I strive to create a welcoming environment in which students can freely express their thoughts and feelings. I encourage creativity, liveliness, and self-assuredness in my students while I also teach them compassion, empathy, and mutual respect. I enjoy building a good rapport with them, learning about their hobbies and interests, and providing encouragement and motivation.

I take a comprehensive approach to language teaching by encouraging students to speak as much as possible in class while also introducing them to the wonderful world of books. I incorporate Real World Learning into my lessons by providing students with authentic problems and relevant topics, as well as organizing study sessions.

Outside of work, I am an inquisitive person who enjoys reading, listening to music, and watching movies. I spend a lot of my free time with family, friends, and my pets.

Specialties:

Relationships

Content and Language Integrated Learning (CLIL)

Personalized lessons

Hands-on activities

Arts and Crafts

Проверете си го нивото на знаење

Покрај курсевите, вршиме тестирање за проценка на вашето ниво на познавање на јазикот по пристапни цени.

Колку добро го познаваш англискиот или германскиот?

Откријте како да го подобрите нивото на познавање на јазикот и истовремено вашето CV за да си ги зголемите шансите за вработување во странство или на работна позиција за која е потребен друг јазик.

LS - DEPO form online tests MKD
Ве молиме внесете го јазикот за кој аплицирате за тестирање.
Изберете доколку имате потреба од специјален курс.
Ве молиме внесете го телефонскиот број.
Ве молиме пополнете го полето за да ве контактираме преку email.

Потврда за познавање странски јазик

Има случаи кога овој документ го бараат универзитетите и државните институции во Македонија. Оваа потврда за јазични вештини ја издаваме за помалку од 24 часа.

LS - DEPO form online tests MKD
Ве молиме внесете го јазикот за кој аплицирате за тестирање.
Изберете доколку имате потреба од специјален курс.
Ве молиме внесете го телефонскиот број.
Ве молиме пополнете го полето за да ве контактираме преку email.

Сакате да дознаете кое е вашето ниво на познавање на јазикот?

Тест по германски јазик

Искористете ја онлајн алатката на Гете Институтот за да го проверите вашето знаење бесплатно

Тест по англиски јазик

Истестирајте се брзо и бесплатно онлајн.

Ви стоиме на располагање

Тука можете да најдете информации за тоа како да нѐ исконтактирате секогаш кога имате прашање или ви е потребен совет.

+ 389 70 55 45 05

+ 389 78 301 034

Јавете ни се за било каква потреба, дилема или совет.

info@lexicon.com.mk

Пишете ни имејл со вашето барање и ние ќе ви одговориме за еден работен ден.

понеделник – петок 9:00 – 21:00

Очекувајте повратна порака или повик во истиот ден доколку се јавите/пишете во текот на нашето работно време.

ул. 8, бр. 80, о. Илинден, 1000 Скопје

Добредојдени сте да не посетите во нашите канцеларии, секој работен ден, во текот на работното време.

Web development